Taxatie

Heeft uw auto schade opgelopen? Laat uw auto door ons taxeren

U kunt óók bij AllyCars terecht voor een taxatie als u autoschade heeft. Uiteraard wilt u in dat geval dat de schade zo snel mogelijk wordt vastgesteld, zodat u deze bij uw verzekering kunt claimen en de schade kan worden hersteld en verder afgewikkeld. U kunt dan snel weer gebruik maken van uw auto!

VAST STELLEN SCHADE

Nadat u bij AllyCars een afspraak heeft gemaakt voor de taxatie van de schade, wordt de omvang van de schade door ons in kaart gebracht en wordt het schadebedrag vastgesteld. Vervolgens stellen wij een taxatierapport op voor uw verzekeraar.

Wanneer de schade om wat voor reden dan ook niet (volledig) door de verzekeraar wordt gedekt, overleggen wij altijd met de klant over de mogelijkheden met betrekking tot de reparatie. U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de reparatie te laten uitvoeren met gebruikte onderdelen of om slechts een gedeelte van de schade te laten herstellen. Mocht u voor een dergelijke oplossing kiezen, dan informeren wij u direct wat voor u de kosten zijn van de reparatie.

Wanneer de schade aan uw auto wél gedekt wordt door de verzekering, dan zal er een expert van uw maatschappij langs komen om eveneens de schade te taxeren. Deze zullen wij het eerder door ons opgemaakte taxatierapport overhandigen om vervolgens samen tot een akkoord te komen.

START VAN DE REPARATIE

Nadat de kosten voor de reparatie zijn vastgesteld, wordt de afwikkeling verder afgestemd met de betalende partij. Dit kunt u zelf zijn, de tegenpartij, of bijvoorbeeld een lease maatschappij. Zodra er toestemming is van alle betrokken partijen, beginnen wij met het herstellen van de schade.

AFWIKKELING & BETALING

In het geval dat u een Casco-verzekering heeft, kunnen wij een akte van cessie voor u opmaken. Deze wordt vervolgens samen met het schaderapport opgestuurd naar uw verzekeraar. De verzekering zal dan het schadebedrag rechtstreeks aan ons uitkeren en u heeft hier verder geen omkijken meer naar. Bent u niet Casco verzekerd, maar is het ongeval veroorzaakt door een ander, dan kunt u de schade verhalen op de tegenpartij en zal de verzekering het schadebedrag dus gewoon uitkeren. Als u zelf de schade heeft veroorzaakt en u bent niet Casco verzekerd, dan dient u het herstel van de schade zelf te betalen.

Over het algemeen zijn dit geen situaties waar u vaak mee te maken heeft. Wij kunnen ons dus ook goed voorstellen dat u wellicht niet helemaal bekend bent met welke stappen u dient te nemen als u betrokken bent bij een ongeval of als uw auto op andere wijze schade heeft opgelopen. Hebt u dus vragen over bijvoorbeeld de schuldvraag, aarzel dan niet om ons te bellen of langs te komen. Wij nemen graag even de tijd voor u om al uw vragen te beantwoorden.

Back to top